Samen In Beweging Tegen Kanker Én Voor Inloophuis De IJssel!

Ruud Goedkoop

( Korte route (30 - 35km) | Capelle a/d IJssel )

Opgehaald

95
9% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

Elke week zie en ervaar ik wat het hebben van kanker met mensen en hun directe omgeving doet. Op het moment van de diagnose stort je wereld compleet ineen. Vaak is de eerste reactie na deze mededeling om zich voor een tijdje in zich zelf te keren. Vele vragen spellen door je hoofd, afgewisseld met momenten van boosheid en angst. Vragen als: Welke behandeling? Hoe lang? Hoe vaak? Ben ik daarna volledig genezen? Kortom, een zéér verschrikkelijke en vervelende ziekte!

In 2021 zijn er 124.000 mensen met kanker bijgekomen en daar wij met zijn allen steeds ouder worden is de verwachting dat dit elke jaar in aantal zal toenemen. (*)

Gelukkig zijn er tegenwoordig Centra voor leven met en na kanker! Ook bekend als Inloophuizen. Er zijn er inmiddels 81 in Nederland. Specifiek wil ik hier Inloophuis De IJssel, met vestigingen in Capelle aan den IJssel én Krimpen aan den IJssel uitlichten.

Wekelijks maak ik als wandel-&beweegcoach mee wat een prachtig werk er plaatsvind in beide vestigingen. De warmte, de gezelligheid van de huiskamer, de vriendelijkheid, de empathie en het geduld van de gastvrouwen en mannen, zorgen dat de bezoekers zich welkom en ook gelijk op hun gemak voelen.

Het is een plek waar je je als bezoeker veilig voelt en weet dat alles wat er besproken wordt of wat je wilt bespreken binnen de huiskamer blijft. Er is altijd een luisterend oor en tijd voor je. En natuurlijk wordt er ook veel gelachen.

Er worden vele activiteiten georganiseerd voor de bezoekers die kanker hebben of hebben gehad, mantelzorgers, naasten en nabestaanden.

Denk bij de activiteiten bijvoorbeeld aan ontspanningsmassage, beweegfit, mindfulness, stoelyoga, lichaams- en of voetmassage, wandelen, fietsen en zwemmen. Ook worden er regelmatig workshops en info avonden georganiseerd. Dit alles om het de bezoeker zo goed en aangenaam mogelijk te maken.

Het inloophuis werkt met vrijwilligers en moet het voornamelijk hebben van donaties. Gezien het echt enorme goede werk wat zijn elke week weer met veel plezier doen, wil ik je vragen om dan ook nu een donatie te doen voor Inloophuis De IJssel, én/of deel te nemen aan de fietstocht ‘Fietsen voor geluk’! Namens alle vrijwilligers én bezoekers alvast...hartelijk dank!

(*) Bron: Nederlandse kankerregistratie. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer